TWI – Training Within Industry and Healthcare

27.8.2020

Tiedät varmasti mitä on Lean. Entä tiedätkö mitä on TWI? Useimmat eivät tiedä.

Tiesitkö, että Leanilla ja Jatkuvalla parantamisella on juuret USA:ssa! TWI kehitettiin toisen maailmansodan aikana. Saksan valloitettua Ranskan 1940 USA:n armeijan johdolla ja hätätilahallituksella oli käsissään ongelma. Tarvittiin nopeasti sotakalustoa, käytössä oli 37 kpl teräslaivaa ja 24 puulaivaa, 8.000.000 työtöntä. Suurin osa palkatuista työntekijöistä ei ollut aiemmin työskennellyt tehtaissa. Luotiin uudenlainen koulutusohjelma, jonka avulla koulutettiin yli 1,7 miljoonaa työntekijää, yhteensä 16.500 yrityksessä ympäri USA:ta. Toinen maailmansota päättyi 1945 ja TWI ohjelma lopetettiin. Japanin teollisuus oli romahtanut, talous oli vain 10 % v 1937 tasosta.

USA päätti auttaa Japania käynnistämään nopeasti teollisuutensa ja koulutti TWI menetelmän heidän käyttöönsä (1950). TWI Job Method on ollut pohjana Kaizenin luomisessa. Toyota oli ensimmäisiä, jotka ottivat TWI:n käyttöönsä. Jotta ymmärretään TWI:n ja Toyota Production Systemsin (TPS) välinen yhteys on tärkeätä ymmärtää TWI:n vaikutus Kaizeniin.

TWI auttoi Taiichin Ohnoa löytämään standardoidun työn

Isao Kato, Taiichi Ohnon koulutusjohtaja kertoo: ”Toyotan esimiehet olivat huonoja ja aina kompuroimassa. Jotta kuukausittaiset tuotantotavoitteet saavutettaisiin Taiichi Ono havaitsi tarpeen ylläpitää taktiaikaa. Hän yritti luoda standardoitua työtä tuotannon vakauttamiseksi, mutta operaattorit eivät jakaneet omia tekniikoitaan, vaan piilottelivat niitä. Ohno ja hänen tiiminsä työskentelivät löytääkseen oikeita tuotantomenetelmiä, mutta tekivät paljon viallisia osia. He tekivät töitä iltaisin työntekijöiden lähdettyä, piilottivat vialliset osat, ja heittivät ne suureen vesialtaaseen, jotta työntekijät eivät olisi tienneet, mitä he tekivät! Sitten työntekijät menivät lakkoon, ja samanaikaisesti Toyota etsi ja löysi TWI:n. Ensimmäistä kertaa he pystyivät kirjoittamaan standardoituja työprosesseja ja viemään niitä käytäntöön”.

TWI:n avulla luodaan tuotantoon ja potilashoitoon perusvakaus

Olet varmasti kuullut Ohnon kuuluisan lauseen: ”Ilman standardia ei voi olla Kaizenia”. TWI:n avulla saavutamme tuon perusvakauden, eli luomme standardin. Ilman vakioitua koulutusta ei voi rakentaa vakioitua työtä. Jo alun perin TWI:tä toteutettiin teollisuudessa ja terveydenhuollossa. Tiesitkö, että Toyotalla on myös monta sairaalaa ja klinikkaa. Jo useita sairaaloita on ottanut käyttöön TWI:n, ja tulokset ovat olleet huimia.

80 % kaikista työpaikan ongelmista johtuu riittämättömästä koulutuksesta

Suurin ero TWI-ohjelmien ja kaikkien muiden parannusohjelmien välillä on, että kuka tahansa voi nopeasti oppia ja käyttää minkä tahansa TWI-ohjelman konsepteja ja menetelmiä.

Monien kehitysohjelmien oppiminen kestää kauan ennen kuin niitä voidaan käyttää ja niitä toteuttavat usein asiantuntijat. TWI ohjelmat ovat helppoja ymmärtää ja kaikkien ottaa nopeasti käyttöön. Tarkoituksena on, että kaikki ratkaisevat arjen ongelmia.

Miten tärkeä Teille on ”etulinja”? Kuka kouluttaa ja johtaa ”etulinjan” ihmisiä? TWI on vakioitu yksilökohtainen valmennusohjelma:

Job Instruction – Opettaa esimiehille, miten opastetaan ja opetetaan työntekijöitä, jotta he voivat nopeasti muistaa tehdä työn oikein, turvallisesti ja tunnollisesti.

Job Relations – Opettaa esimiehille, miten johdetaan ihmisiä siten, että ongelmia estetään ennakkoon ja antaa heille analyyttisen menetelmän tehokkaasti ratkaista ongelmia, kun niitä ilmenee. Tiimissä kaikki ovat erilaisia persoonia, taito motivoida heitä, tämä on haastavin osa-alue toimia esimiehenä.

Job Methods – Opettaa esimiehille, miten parannetaan työmenetelmiä siten, että saadaan paras hyöty tuottaa suurempia määriä laadukkaita tuotteita/palveluita- lyhyemmässä ajassa – käyttämällä saatavilla olevia ihmisiä, koneita ja materiaaleja ja kykyä tuottaa pienemmillä kustannuksilla.

Taitojen rakentaminen taitoharjoitusten avulla

Mitä minun tulee osata: Peruskoulutus on 10 tunnin käytännönläheinen valmennus, joka toteutetaan 5 päivän aikana 2 tuntia kerrallaan. Miten autan ja tuen organisaatiota kehittämään: Kouluttaja-koulutus on 40 tunnin koulutusohjelma.

us.

Toimitko teollisuuden tai terveydenhuollon alalla?

Ota yhteyttä niin sovitaan 2 tunnin veloitukseton etäyhteys keskustelu. Keskustelussa luomme yhteisen ymmärryksen tarpeistanne ja miten haluatte meidän auttavan. Puhelu voidaan käydä suomen, ruotsin tai englannin kielellä.

Kalervo Laaksoharju, Lean Leader and Certified TWI Trainer, +358 40 550 5057

kalervo@laaksoharju.fi, www.laaksoharju.fi

Jaa

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email