Blogi

Blogi

Ollessani koulutuksessa Toyotan tehtailla Japanissa sensei Akinoro Hyodo san esitti meille kysymyksen: ”Mikä on Teidän organisaationne aivojen käyttöaste, ja mikä on Teidän tavoitteenne?” Emme osanneet vastata….

Ohessa joitain oivalluksiani omalta Lean matkaltani, jota olen kulkenut. Huomaan, että matkan varrella olen jotain oivaltanut, jotain on mennyt ohi ja jotain mitä en ole vielä tavoittanut. 

 

Kahdelta yhdeksän päivän Japanin opintomatkaltani (v 2015 ja 2016) joitakin mielenkiintoisia klippejä. Sain tutustua Nagoyassa Toyotan Motomachin tehtaaseen, koulutustiloihin ja lukuisiin Toyotan alihankkijoihin. Valitettavasti itse tehtaista ei saanut ottaa valokuvia. Tein runsaasti kuvallisia muistiinpanoja. Mahtavaa oli nähdä Toyota Production Systems (TPS) ajattelua ja periaatteita käytännössä.

Toyota aloitti toimintansa valmistamalla kutomakoneita. Valtavan suuressa hallissa esiteltiin kutomakonehistoriaa. Ohessa jo hiukan kehittyneempi kutomakone. Näihin aikoihin kehitettiin Jidoka.

Tämä kone takoo kangasta huimaa vauhtia. Mahtavaa oli nähdä, miten kutomakoneiden historia on kehittynyt muutamassa vuosikymmenessä.

Tässä suuressa hallissa esiteltiin Toyotan historian aikana tekemiä autoja, trukkeja ja teknisiä innovaatioita.

Oli mielenkiintoista nähdä kuinka Toyota on huomioinut innostavan lasten oppimisen. Klipissä koululuokka tutustumassa Toyota Cityyn.

Kuva otettu Toyotan koulutuskeskuksessa.
Yksi esimerkki Toyotan tehtaan organisaatio rakenteesta
Meille annettiin tehtäväksi kehittää työpisteessä yhden kappaleen virtaus.
Ruokailuhetki Japanilaiseen tapaan.
Standard Work Workshop, TWI Summit Europe 2019

Ole hyvä ja tutustu kirjoituksiini.

Toiminnallinen vakaus kilpailuetuna

Mitä sinulle tulee mieleen, kun kuulet sanan: ”standardityö”? Useimmat ajattelevat sen olevan jotain negatiivista ja rajoittavaa – ”ei sovi meille”! Standardoitu työ on ehkä väärin

Lue lisää »

Läsnä oleva johtajuus – arvo vai pakko?

Hesarissa oli joitakin aikoja sitten mielenkiintoinen artikkeli: ”Heikko työn tuottavuus kiusaa yhä rakentamista. Rakennusala etsii keinoja parantaa työn tuottavuutta, niinkin yksinkertaisella keinolla kuin vuoropuhelulla. Artikkelissa

Lue lisää »

Esimiesten roolit ja standardityö

Mitä organisaatiossanne tapahtuu, kun henkilöt vaihtuvat? Onko johtamisen systeeminne vakaa, vaikka vaihdoksia tapahtuu? Jos henkilö vaihtuu, niin heiluuko systeemi? Jos näin tapahtuu, teidän tulisi miettiä

Lue lisää »